Burse - Fonduri mutuale

Guvernul Cîţu abrogă legea PSD care interzicea vânzarea de acţiuni la companiile de stat. Virgil Popescu, ministrul energiei: Listarea unor pachete minoritare la Bursă nu înseamnă privatizare, ci şansa de modernizare

Guvernul Cîţu abrogă legea PSD care interzicea...

Autor: Liviu Popescu, Roxana Rosu

04.02.2021, 00:05 3490

♦ Cea mai „aşteptată“ listare este cea a companiei Hidroelectrica, dar statul mai are în portofoliu şi alte companii importante, inclusiv Compania de Aeroporturi Bucureşti, Tarom şi bănci.

Guvernul liberal condus de Florin Cîţu a adoptat pe 3 februarie 2021 un proiect de lege care abrogă prevederile privind înstrăinarea timp de doi ani prin Bursa de Valori Bucureşti a unor pachete ale companiilor de stat, ceea ce în­seamnă că de exemplu Hidroelectrica „perla“ statului român are din nou cale liberă spre listare.

„Este un proiect de lege pe care l-am susţinut şi consider că este necesar. Aşa cum am mai declarat, în alte ocazii, aş dori să dau asigurări că nu privati­zăm. Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi compa­niile de interes strategic naţional din domeniul energiei. Şi aşa va fi. Listarea unor pa­chete minoritare de acţiuni pe bursă nu în­seamnă privatizare, ci şansa de mo­der­nizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare ro­mân“, spu­ne ministrul energiei Virgil Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO