Burse - Fonduri mutuale

Guvernul transferă elicopterele IAR pe bursă

Guvernul transferă elicopterele IAR pe bursă

Autor: Radu Bostan

19.02.2015, 00:02 340

Producătorul de elicoptere IAR Ghimbav (simbol bursier IARV), controlat de Ministerul Economiei în proporţie de 65%, vrea să se listeze pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, prin transfer de pe piaţa RASDAQ, care va fi închisă în luna octombrie.

Compania are o capitalizare bursieră de 32 milioane de lei. Anunţul a fost primit cu entuziasm de investitori, acţiunile IARV raportând un avans de 4% în şedinţa de ieri până la o cotaţie de 1,77 lei/titlu.

IAR Ghimbav îndeplineşte criteriile minime de admitere pe piaţa reglementată, anume o pondere de cel puţin 25% a acţiunilor disponibilă la tranzacţionare şi capitaluri proprii de cel puţin 1 milion de euro.

Cei mai mari acţionari sunt Ministerul Economiei cu 64,89% din acţiuni şi Ministerul Muncii cu 7,3%. IAR are un proiect de colaborare cu Airbus Helicopters pentru a lua parte la producţia de elicoptere Super Puma MK1. IAR a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de

29,2 milioane de lei, dublă faţă de rulajul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, graţie creşterii producţiei vândute. Profitul companiei a urcat cu 61% în ianuarie-septembrie, la 1,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO