Burse - Fonduri mutuale

IEBA Trust si-a majorat capitalul cu un mil. euro

19.06.2008, 19:25 43

Societatea de servicii de intermediere financiara (SSIF) IEBA Trust si-a majorat capitalul social cu 3,63 milioane de lei (un milion de euro), nivelul acestuia ajungand astfel la 8,8 milioane de lei (2,4 milioane de euro). Operatiunea s-a facut prin aport in numerar din partea actionarilor, potrivit datelor publicate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
CNVM a aprobat saptamana trecuta modificarea autorizatiei de functionare a firmei de brokeraj, ca urmare a majorarii de capital. Totodata, IEBA Trust si-a schimbat componenta managementului, iar noii conducatori ai societatii sunt Liviu Stefan Arnautu si Ileana Andreea Pacea, se mai arata in buletinul CNVM.
IEBA Trust a intermediat in acest an tranzactii in valoare totala de 25,7 milioane de lei (circa 7 mil. euro), din care transferurile realizate in mai au totalizat peste 10 milioane de lei (2,7 mil. euro).
Astfel, societatea de brokeraj a urcat luna trecuta in topul intermedierilor de la Bursa de Valori Bucuresti din punct de vedere al rulajelor pana pe locul 36, iar de la inceputul anului se afla pe pozitia 49.
Grupul grec Koumbas Synergy, listat la Bursa din Atena si detinut de milionarul grec George Koumbas, a preluat la inceputul anului trecut o participatie de circa 15% din capitalul IEBA Trust. Tranzactia s-a realizat prin preluarea unui pachet de 80% din actiunile societatii de consultanta IEBA Invest de la omul de afaceri grec Panagiotis Diamandis.
Grupul elen intentiona sa transforme societatea de brokeraj IEBA Trust intr-o banca de investitii care sa sustina dezvoltarea firmelor mici.
Potrivit datelor CNVM, IEBA Trust este controlata in proportie de 91,35% de fondul de investitii inregistrat in Cipru Spertheon Holdings Limited.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO