Burse - Fonduri mutuale

iFond a intrat pe Bursă cu câştig de 13%

Autor: Adrian Cojocar

22.09.2010, 23:57 28

Investitorii care au subscris în urmă cu circa o lună de zile încadrul ofertei de listare a fondul de investiţii iFond, careinvesteşte jumătate din bani în acţiuni ale Fondului Proprietatea,şi-au putut vinde titlurile ieri, în prima zi de tranzacţionare, cuun profit de 9% până la 17%, cotaţia urcând la un moment dat pânăla 236 de lei faţă de un preţ de 202 plătit în ofertă.
iFond este una dintre puţinele listări de pe Bursă din ultimii treiani care a adus câştiguri pentru investitori, majoritateacotându-se în prima zi de tranzacţionare la un preţ sub cel plătitîn ofertele de listare.
"Dacă acum o lună şi ceva de zile erau mai multe riscuri legate deiFond din cauza expunerii pe acţiunile Fondului Proprietatea,acestea s-au diminuat între timp. Atunci era doar o perspectivăinstalarea lui Franklin Templeton la administrarea fondului. Era oincertitudine acordarea de dividende de către fond, astăzi este ocertitudine", spune Adrian Lupşan, directorul general adjunct alIntercapital Invest.
Intercapital este cea mai activă firmă de brokeraj din punctul devedere al listărilor, realizând ultimele trei oferte iniţiale şilistarea Bursei de Valori (BVB) pe propria platformă, ceilalţiemitenţi aduşi pe piaţă fiind fondul închis OTP Green Energy (GRE)şi anul trecut fondul cu capital garantat OTP WiseRo (WRO).
SIF Moldova are 20% din titlurile iFond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO