Burse - Fonduri mutuale

Impact a luat 26 de hectare in Ghencea

05.09.2006, 18:09 35

Compania de dezvoltare imobiliara Impact a cumparat un teren de aproape 26 de hectare in zona de sud-vest a Capitalei, unde intentioneaza sa deruleze o investitie de circa 150 de milioane de euro, potrivit presedintelui companiei Dan Ioan Popp.
Impact a platit 15 mil. euro pentru achizitionarea terenului, care este situat in Prelungirea Ghencea, investitia urmand sa fie demarata anul viitor. Tranzactia a fost finantata din surse proprii ale companiei si dintr-un credit de 13 mil. euro contractat de la Piraeus Bank Romania, care a fost garantat prin ipoteca asupra terenului.
"Achizitia acestui teren creeaza o noua oportunitate pentru noi dar si pentru Primaria sectorului 6 pentru realizarea unei investitii estimate de noi la 150 mil. euro care sa schimbe fata zonei respective. Deocamdata nu pot sa afirm lucruri certe, deoarece aceste lucruri sunt subordonate planului urbanistic al zonei", a declarat Popp. El a declarat ca investitia va avea o componenta rezidentiala de pana la 50%, accentul urmand sa fie pus pe dezvoltarea serviciilor conexe necesare zonei.
"Probabil vom realiza un complex mixt care va cuprinde spatii logistice, rezidentiale si comerciale si eventual birouri. Proiectul va putea fi demarat peste circa un an", a precizat Popp.
Finantarea proiectului se va realiza probabil prin intermediul pietei de capital, acest lucru fiind oarecum prefigurat de deciziile luate in adunarile anterioare ale actionarilor.
Actionarii Impact au delegat Consiliul de Administratie sa poata lua decizii privind majorarea capitalului social al societatii cu pana la 100%, aceasta prevedere urmand sa fie introdusa si in statutul societatii in Adunarea Generala a Actionarilor care se va desfasura astazi.
Acest proiect va fi primul derulat de Impact in zona de sud-vest a Capitalei, precedentele proiecte ale companiei fiind localizate in zona de nord a Bucurestiului.
Impact a obtinut in primul semestru un profit net de 3,17 milioane de euro la o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro.
La Bursa, actiunile Impact au inchis ieri la pretul de 0,48 lei/actiune, in crestere cu 1%. Capitalizarea bursiera a companiei este de 136 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO