Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET creşte cu 0,85% joi, pe un rulaj de peste 40 mil. lei

Indicele BET creşte cu 0,85% joi, pe un rulaj de peste...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.09.2018, 00:00 73

Indicele BET, referinţa bursei locale, a crescut ieri cu 0,85%, cea mai mare creştere din această săptămână, pe fondul unor tranzacţii totale de peste 40 mil. lei. Din cei 15 constituenţi ai indicelui BET, opt au fost în teritoriul pozitiv, trei în cel negativ şi restul de cinci nu au afişat diferenţe de preţ faţă de şedinţa de tranzacţionare de miercuri.

Creşterea a fost tractată în principal de Romgaz şi BRD, ocupantele locurilor patru şi cinci în topul ponderilor în BET, cu peste 10% fiecare. Romgaz a crescut cu peste 3%, în timp ce BRD a figurat cu o creştere de 2,10%. La polul opus, cea mai puternică depreciere a fost consemnată de Digi, cu 2,71%, până la o cotaţie de 28,7 lei.

Cel mai tranzacţionat emitent de ieri de la Bucureşti a fost BRD, cu tranzacţii de 16,3 mil. lei, urmat de Fondul Proprietatea cu 4,48 mil. lei. Podiumul a fost completat de Romgaz, după un rulaj de 3,88 mil. lei. SIF Oltenia şi SIF Muntenia au fost singurele nemembre ale clublui BET-ului care au prins topul celor mai tranzacţionaţi zece emitenţi de la Bucureşti. SIF Oltenia a ocupat locul şapte, în timp ce SIF Mutenia s-a plasat pe locul nouă, cu tranzacţii de 0,381 mil. lei şi respectiv 0,284 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO