Burse - Fonduri mutuale

Intermediarul ofertei Transelectrica va fi anunţat până la mijlocul lunii octombrie

Intermediarul ofertei Transelectrica va fi anunţat până la mijlocul lunii octombrie

Victor Cazana, şeful OPSPI. Foto Cristina Nichituş

Autor: Andrei Chirileasa

28.09.2011, 00:03 330

OPSPI, instituţia subordonată Ministerului Economiei care gestionează programul de privatizare a companiilor de stat din energie, a prelungit cu o săptămână termenul limită până la care firmele de brokeraj sau consorţiile de intermediari pot depune oferte pentru a participa la procesul de selecţie a intermediarului ofertei Transelectrica, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Prelungirea termenului a fost realizată la cererea intermediarilor, a precizat Victor Cazana, şeful OPSPI.

"Analiza dosarelor ar putea dura câteva zile - o săptămână, iar câştigătorul va fi anunţat probabil până la jumătatea lunii octombrie", a declarat Cazana.

Oferta prin care statul intenţionează să vândă pe bursă 15% din acţiunile Transelectrica este aşteptată cu interes în piaţă, după ce oferta Petrom, cea mai mare derulată până acum în România, s-a încheiat cu un eşec, statul nereuşind să găsească cumpărători pentru pachetul de 9,84% din acţiuni.

La preţul actual de pe bursă al acţiunilor Transelectrica, valoarea ofertei ar fi de circa 46 mil. euro. Majoritatea specialiştilor din piaţă susţin însă că oferta ar trebui să se realizeze cu discount, pentru a atrage investitori şi pentru a nu se repeta eşecul Petrom.

Brokerii pot depune dosarele până pe data de 6 octombrie, ora 10:00, la sediul OPSPI. Termenul limită anterior era 29 septembrie. Tot pe 6 octombrie vor fi deschise ofertele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO