Burse - Fonduri mutuale

Investitorii aşteaptă corecţiile pe bursele externe

Investitorii aşteaptă corecţiile pe bursele externe

Foto: AFP

Autor: Stefan Musgociu

15.02.2013, 00:03 900

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,81%, într-o piaţă unde investitorii nu au reacţionat la datele privind evoluţia economiei în anul 2012.

Produsul Intern Brut a urcat în ultimele trei luni ale anului trecut cu 0,2% faţă de trimestrul precedent, acelaşi ritm modest de creştere fiind raportat şi pe ansamblul anului, potrivit estimărilor INS.

"Investitorii români, şi aşa puţini, nu reacţionează la datele referitoare la PIB, iar prudenţa caracterizează piaţa acum. Străinii probabil că încă digeră ştirile. Amorţeala şi decuplarea pieţei locale de traiectoria burselor externe sunt cauzate de aşteptările unor corecţii pe bursele internaţionale, care sunt în apropierea maximelor istorice. Cred că piaţa locală va începe să se mişte după ce bursele externe vor scădea, iar unii investitori străini vor vedea în pieţele emergente şi de frontieră o alternativă de investiţie", a declarat Octavian Dragolea, directorul sucursalei din Bucureşti a firmei de brokeraj IFB Finwest Arad.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat ziua în scădere cu 0,26%, iar indicele BET-XT s-a plasat cu 0,3% sub nivelul de miercuri. Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,31%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a consemnat un recul de 1,49%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO