Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au prins curaj: Fondul Proprietatea creşte cu 3% pe tranzacţii de peste 2 mil. euro

Investitorii au prins curaj: Fondul Proprietatea creşte cu 3% pe tranzacţii de peste 2 mil. euro

Autor: Andrei Chirileasa

02.07.2012, 12:02 535

Bursa de la Bucureşti şi-a accelerat creşterile după prima oră de tranzacţionare, indicele BET înregistrând un avans de 2,8% la ora 11:40. Titlurile Fondului Proprietatea (FP) conduc evoluţia BVB cu un avans de 3% pe fondul unor tranzacţii de peste 9 mil. lei (2 mil. euro).

Creşterile vin după ce vineri bursa locală a închis cu creşteri de 2%, în timp ce principalele pieţe europene au câştigat peste 4%, pe fondul entuziasmului generat de deciziile summit-ului Uniunii Europene.

SIF-urile au câştigat şi ele între 2% şi 4% în condiţiile în care băncile europene au primit o gură de oxigen în urma întâlnirii liderilor europeni care au decis săptămâna trecută că vor susţine în continuare sectorul bancar şi statele cu probleme. Acţiunile BRD au câştigat peste 4% în deschiderea şedinţei, iar titlurile Erste Bank au crescut cu 4,6%, după ce vineri mai câştigaseră 6%. Participaţiile la cele două bănci reprezintă mai mult de 50% din activele SIF-urilor.

Şi acţiunile Transelectrica au crescut cu 2,6%, prima creştere mai importantă din ultima perioadă, în timp ce acţiunile Petrom au urcat cu 1,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO