Burse - Fonduri mutuale

Investitorii în oferta deceniului au câştigat până la 20% în două luni

Investitorii în oferta deceniului au câştigat până...

Autor: Roxana Pricop

31.12.2013, 15:00 875

Achiziţia de acţiuni Romgaz (simbol bursier SNG) a fost profitabilă pentru investitorii care au cumpărat acţiunile producătorului de gaze în cadrul ofertei publice de la finalul lunii octombrie.

Oferta publică de acţiuni derulată de Romgaz în perioada 22-31 octombrie 2013 a strâns 391 milioane de euro de la investitori, fiind cea mai mare din istoria bursei de la Bucureşti.

Mai exact, micii investitorii au cumpărat acţiuni Romgaz la un preţ discountat de 28,5 lei/acţiune dacă au făcut subscrierile în primele zile de ofertă sau la 30 de lei/acţiune dacă subscrierile au fost făcute în ultimele zile de ofertă. Romgaz s-a listat la bursă pe 12 noiembrie cu un preţ de 34,5 lei/acţiune şi a închis anul 2013 la un preţ de 34,19 lei/acţiune.

Ultimul preţ din 2013 al acţiunilor Romgaz aduce un randament de 20% pentru investitorii care au cumpărat acţiunile cu discount şi de 14% pentru investitorii care au cumpărat acţiunile la preţul de 30 de lei. Astfel că în doar două luni, investitorii în acţiunile Romgaz au câştigat de până la patru ori dobânda bancară pe un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO