Burse - Fonduri mutuale

Johan Meyer, şeful Fondului Proprietatea, vede listarea Engie drept un pas înainte către piaţa emergentă

Johan Meyer, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea

Johan Meyer, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea

Autor: Dan Grigore Ivan

15.11.2018, 00:00 288

Johan Meyer, managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea, al treilea cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti, spune că listarea Engie, la care fondul deţine 12%, ar reprezenta un ajutor pentru bursa românească în atingerea dezideratului de promovare la categoria de piaţă emergentă.

„Acesta este un efort, în primul rând, de a mări componenta de lichiditate a portofoliului, şi în acelaşi timp de a susţine bursa de la Bucureşti prin mărirea numărului de companii oferite investitorilor şi de a ajuta în atingerea categoriei de piaţă emergentă”, a spus Johan Meyer. Propunerea de listare se va discuta în adunarea acţionarilor Engie din 28 noiembrie, pe lângă FP, structura acestora fiind completată de Engie (51%) şi Ministerul Energiei (37%).

„Pe baza evaluărilor noastre, este vorba de o listare în jurul a 100 milioane euro”, a completat Meyer. Discountul Fondului Proprietatea rămâne la 30% faţă de ţinta de 15% a administratorilor. Din 2014 încoace, evoluţia nivelului a fost în vecinătatea lui 30%, după ce în 2013 scăzuse cu 10 puncte procentuale, de la 50% la 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO