Burse - Fonduri mutuale

Jumătate din tranzacţiile din primul semestru au fost în mâinile a trei brokeri: Wood, Swiss şi Raiffeisen

Jumătate din tranzacţiile din primul semestru au fost...

Autor: Dan Grigore Ivan

13.07.2016, 00:05 200
Wood & Company Financial Ser­vices, cu cotă de piaţă de  20,7% în pri­mul semestru, Swiss Capital (17,6%) şi Raiffeisen Bank (13,3%) sunt brokerii care au avut pe mână în primele şase luni tranzacţii de 4,5 mld. lei, adică peste jumătate din total. La nivelul întregii pieţe, care cuprinde 39 de brokeri, valoarea tranzacţională la bursa de la Bucureşti la jumătatea anului a fost de aproximativ 8,8 mld. lei (1,95 mld. euro).
 
„Este o particularitate generată de modul de raportare a tranzacţiilor, pentru că pe pieţele externe aceste topuri se fac separat de tranzacţiile mari, tranzacţiile cu caracter special. La Bucureşti nu prea se întâmplă asta, toate sunt raportate în tranzacţiile medii zilnice, şi de aici apar şi con­centrările mari“, a explicat Rareş Nilaş, consultant pieţe de capital. Nu poţi să îţi dai seama câte sunt tranzacţii realizate în mod curent în piaţă şi câte sunt tranzacţii de mari dimensiuni, făcute pentru investitorii instituţionali sau investitorii mari, a adăugat el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO