Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă 05 mar. 2014

Jurnal de bursă 05 mar. 2014
04.03.2014, 20:05 173

Acţiunea zilei de ieri

FP, pentru creşterea cu 3,3% (FP, lei)

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au închis şedinţa de ieri cu o creştere de 3,3%, recuperând aproape toată pierderea înregistrată în şedinţa precedentă, când majoritatea titlurilor de pe piaţă au suferit pierderi importante. Evoluţia a venit pe fondul celui mai mare rulaj din piaţă, de 7,9 mil. lei. Pe piaţă s-a mai realizat un transfer special cu aceste titluri în valoare de 1,7 mil. lei. Potrivit unor surse din piaţă, citate de Mediafax, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, va anunţa vineri noile planuri pentru listarea secundară a FP.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Broker Cluj (BRK) după ce conducerea societăţii a convocat acţionarii în vederea revocării administratorilor şi numirea altora. Acţiunile Broker Cluj au câştigat ieri 2,8% după ce în ziua anterioară au pierdut 4,3% din valoare.

  • Petrom (SNP) unde Franklin Templeton Frontier Markets Fund a vândut luni un pachet de 3,3 milioane de titluri ale companiei.

  • Acţiunile Transilvania Construcţii (COTR) şi Artego Târgu-Jiu (ARTE) care au fost incluse de curând în indicele extins al bursei, BET-XT.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2014

AFACERI DE LA ZERO