Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
11.06.2013, 19:33 174

Acţiunea zilei

Acţiunile Stirom Bucureşti (STIB) au câştigat ieri peste 7%, pe fondul unor tranzacţii mai ridicate decât de obicei, de 292.000 de lei. Titlurile companiei au fost tranzacţionate ultima dată la un preţ de 4,5 lei/acţiune, acelaşi nivel ca la finele anului precedent.

Stirom a trecut pe pierdere în primele trei luni ale anului, cu un rezultat negativ de 1,37 mil. lei, faţă de un câştig net de 1,65 mil. lei în perioada similară a anului trecut, iar vânzările au scăzut uşor, la 37,2 mil. lei.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), care au primit „ok-ul“ din partea ASF pentru a reintra la tranzacţionare după aproape doi ani în care au fost oprite de la tranzacţionare.

  • Titlurile Transgaz Mediaş (TGN), în condiţiile în care astăzi este data ex-dividende (prima zi care nu dă dreptul la dividend). Ca urmare, preţul acestor acţiuni s-ar putea corecta, iar preţul teoretic este de 182,71 lei/unitate.

  • Acţiunile OMV Petrom (SNP) după ce un fond gestionat de Templeton a achiziţionat recent un pachet de 2,6 mil. titluri la un preţ de 0,4273 lei/unitate.

WikiZF: Profilul companiei Transgaz Mediaş

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO