Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
15.07.2013, 20:38 199

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile SIF Transilvania au câştigat ieri 1,7%, pe fondul celui de-al doilea rulaj de pe bursă, de 2,1 milioane de lei. Evoluţia vine după ce SIF-ul a raportat ieri rezultatele aferente primelor şase luni ale anului, conform cărora profitul societăţii a urcat cu 24,4%, ajungând la 140,3 mil. lei.

Pe de altă parte, valoarea activelor gestionate de societate s-au diminuat în primele şase luni cu 11,6%, la circa un miliard de lei. Compania a distribuit anul acesta dividende în valoare cumulată de 191 mil. lei.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Condmag Braşov (COMI), care a anunţat că a câştigat împreună cu firma Inspet un contract cu Romgaz în valoare de 237,5 mil. lei (53 mil. euro).

  • Titlurile Fondului Proprietatea (FP), care şi-a publicat rezultatele financiare aferente primelor şase luni ale anului. Acţiunile fondului au scăzut ieri cu 0,1%.

  • Acţiunile Petrom după ce fondurile Franklin Templeton au continuat să achiziţioneze în ultimele zile pachete de acţiuni de pe bursă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO