Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
03.09.2013, 19:48 134

Acţiunea zilei de ieri

Titlurile fondului de investiţii iFond Gold (IFG) au pierdut ieri încă 4,2% din valoare şi au atins un minim istoric, de 46 de lei/unitate.

Fondul, care a fost lansat în anul 2010 ca un pariu pe proiectul minier Roşia Montană, deţine 35% din active în acţiuni Gabriel Resources, care deţine 80% din proiectul minier.

Corecţiile ar putea avea legătură cu mişcările de protest din ultimele zile după ce guvernul a aprobat un proiect de lege cu privire la proiectul Roşia Montană.
 

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Băncii Transilvania, după ce Tiberiu Moisă, director executiv clienţi corporativi şi IMM la Banca Transilvania, a vândut 150.000 de titluri pentru suma de 217.500 de lei (49.000 de euro).

  • Titlurile Comvex Constanţa (CMVX), după ce operatorul portuar a raportat afaceri şi profit în creştere la jumătatea anului.

  • Acţiunile Transelectrica Bucureşti (TEL), la care astăzi are loc o întâlnire a conducerii cu analiştii şi investitorii de pe bursă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO