Burse - Fonduri mutuale

La trei săptămâni după ce a intrat în boardul Transelectrica, Sebastian Burduja, şeful PNL sector 1, îşi încheie mandatul după ce a fost numit secretar de stat la Finanţe

La trei săptămâni după ce a intrat în boardul...

Autor: Tibi Oprea

17.12.2019, 15:42 444

Transelectrica (simbol bursier - TEL), companie care asigură siguranţa energetică a României, a anunţat la bursă că Sebastian Burduja, preşedintele PNL sector 1, îşi încheie mandatul de membru provizoriu al consiliului de supraveghere al companiei începând cu 17 decembrie.

Anunţul a venit după ce Sebastian Burduja a acceptat mandatul pe 28 noiembrie, dar şi pe fondul numirii acestuia pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Transelectrica este controlată majoritar de statul român, cu o participaţie de 58,7% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile TEL se tranzacţionează în scădere cu 7,7% pe fondul unui rulaj de 102,7 milioane lei, emitentul ajungând la 1,4 miliarde lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 35% în perioada similară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO