Burse - Fonduri mutuale

Laminorul Brăila, preluat anul trecut de Mechel cu 9 mil. euro, a ajuns la vânzări de 114 mil. euro în primele şase luni

Autor: Adrian Cojocar

29.08.2011, 18:39 765

Laminorul Brăila (LMRU), combinat preluat la începutul anului trecut de către grupul rus Mechel, a înregistrat în primele şase luni din acest an o creştere de 2,8 ori a afacerilor, care au ajuns la 480,8 mil. lei (114 mil. euro). Compania şi-a redus semnificativ pierderile în aceeaşi perioadă, până la 9,9 mil. lei.

Mechel a cumpărat combinatului metalurgic Laminorul Brăila printr-o tranzacţie în valoare de 9,4 mil. euro, în condiţiile în care cu un an în urmă compania înregistrase afaceri de doar 9,5 mil. euro.

În prezent, Laminorul Brăila, care produce profiluri speciale din oţel destinate industriei navale care sunt exportate şi în Orientul Mijlociu, a ajuns unul dintre cele mai mari combinate siderurgice listate pe bursă, după un alt combinat din grupul Mechel, respectiv cel de la Târgovişte, care în aceeaşi perioadă a înregistrat vânzări de 130,1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO