Burse - Fonduri mutuale

Lăptăria cu Caimac a ajuns la bursa de la Bucureşti. Finanţare de 14,6 milioane de lei, denominată în euro, sub simbolul MILK25

Lăptăria cu Caimac a ajuns la bursa de la Bucureşti....

Autor: Liviu Popescu

02.11.2020, 18:59 1680

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a procesat pe 2 noiembrie 2020 la ora 14:48 emisiunea de obligaţiuni a Agroserv Măriuţa, producător de lactate şi deţinător al brandului Lăptăria cu Caimac.

Astfel, azi după-amiază în sistemul BVB a fost înregistrată emisiunea de obligaţiuni de 14,6 milioane de lei a Agroserv, echivalentul a 3 milioane de euro, sub simbolul MILK25E. Scadenţa finanţării este 2025. BVB doar a procesat instrumentele emise de Agroserv, listarea şi respectiv tranzacţionarea acestora urmând să fie realizate cel mai probabil până la finalul anului.

La jumătatea lunii octombrie, ZF a scris că BT Capital Partners a fost desemnată în calitate de consultant autorizat şi intermediar în vederea derulării unei oferte publice de obligaţiuni emise de Agroserv Măriuţa. Dobaânda încă nu este publică.

Cu alte cuvinte, plasamentul privat s-a încheiat, iar instrumentele financiare au fost aduse la bursa de la Bucureşti, următorul pas fiind listarea acestora.

Agroserv Măriuţa este o companie cu activitate integrată, adică fermă de câmp, pe care exploatează 3.000 de hectare de teren agricol cultivat cu cereale, plante oleaginoase şi o fermă de vaci, este producător de lactate şi are un efectiv de circa 2.800 de capete. Compania din judeţul Ialomiţa este deţinută integral de Mădălina Oana Cocan.

Agroserv Măriuţa a avut afaceri de 40,3 mil. lei în 2019, în creştere cu 12% faţă de anul precedent, şi un profit net de 3 mil. lei, cu 25,9% mai mare, potrivit datelor furnizate de platforma Confidas.ro. Cheltuielile s-au ridicat la 60,2 mil. lei, plus 30,3%. În ultimii 13 ani, compania nu a înregistrat pierderi, arată datele agregate de ZF.

 

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO