Burse - Fonduri mutuale

Listarea Hidroelectrica se amână. FP: Ideal în T4/2022 sau, în cazul în care nu este posibil, în T1/2023

Listarea Hidroelectrica se amână. FP: Ideal în T4/2022...

Autor: Tibi Oprea

03.08.2022, 10:00 1406

♦ Cea mai mare companie de stat a fost evaluată de FP la peste 62 mld. lei în iunie.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al României şi ultima perlă energetică nelistată din portofoliul statului, ar putea veni la Bursa de Valori Bucu­reşti în primăvara anului viitor, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Fondului Proprietatea, acţionar cu aproape 20% din capitalul social al companiei.

„Fondul Proprietatea intenţio­nează să facă demersuri pentru listarea unei părţi sau a întregului pachet de acţiuni deţinut la Hidroelectrica (19,9%) atât pe BVB, cât şi pe o Bursă internaţională, ideal în T4/2022 sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, în T1/2023“, transmite FP la solicitarea ZF.

Cea mai mare companie de stat a fost evaluată în cel mai recent raport lunar al Fondului Proprietatea, cel de la nivelul lunii iunie, la aproximativ 62,8 mld. lei, cu 10,4% mai mult faţă de evaluarea înaintată în raportul pe luna mai. Participaţia FP de aproape 20% din acţiuni se ridică astfel la circa 12,5 mld. lei, conform calculelor realizate de ZF. În primăvară, acţionarii Hidro­electrica au aprobat listarea compa­niei printr-o ofertă publică. Dacă Fondul Proprietatea intenţionează să-şi listeze participaţia atât pe Bursa locală, cât şi pe o Bursă internaţională, aşadar o listare duală, instituţii ale statului şi alţi actori ai pieţei susţin listarea doar la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO