Burse - Fonduri mutuale

Liviu Stoleru, CEO, ROCA Industry: În prezent, sunt finalizate tranzacţiile cu Bico Industries şi Sarcom. Avem în vedere ca până la final de 2022 să mai includem în portofoliul holdingului două sau trei companii

ZF Romanian Capital Market Summit 2022

Liviu Stoleru, CEO, ROCA Industry: În prezent, sunt...

Autor: Alexandra Matei

17.03.2022, 14:46 621

Liviu Stoleru, CEO al ROCA Industry, holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului, susţine că intrarea într-un ecosistem precum holdingul reprezintă includerea companiilor într-un proces mai bine organizat, nicidecum o îngreunare a vieţii acestora sau expunerea la riscuri mai mari.

În prezent, menţionează el, sunt finalizate tranzacţiile cu Bico Industries, producător de plasă din fibră de sticlă şi Sarcom, producătorul de lacuri şi vopsele. Mai mult, până la finalul acestui an, ROCA Industry îşi propune să mai includă în portofoliul holdingului încă două sau trei companii.

„În prezent, sunt finalizate tranzacţiile cu Bico Industries şi Sarcom, Bico fiind unul dintre cei mai semnificativ producători de fibră de sticlă din Europa şi cel mai mare din România, iar Sarcom, un producător relevant de vopsea. Avem în vedere ca până la final de 2022 să mai includem în portofoliul holdingului două sau trei companii. Comparaţia pe care eu o fac între ROCA Industry şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este că, lăsând la o parte obiectivele unui antreprenor care vrea să-şi facă exit din propria afacere, noi ne uităm foarte mult la ce rămâne în urma lui şi anume organizaţia. Facem un efort de a îi convinge pe acei oameni că intrarea într-un ecosistem cum este holdingul nu înseamnă o îngreunare a vieţii sau riscuri mai mari, ci intrarea într-un proces mai bine organizat. Toate acestea vor duce la companii mai puternice şi la produse competitive”, a spus acesta în timpul ZF Romanian Capital Market Summit 2022.

Totodată, holdingul se află în etapa de finalizare a tranzacţiei cu cel mai mare producător de uşi din România, Eco Euro Doors de la Reghin, unde, menţionează CEO al ROCA Industry, s-a văzut un model de a face industrie modernă în România şi s-a implementat un model nemţesc de a face industrie.

O altă direcţie la care ROCA Industry este foarte atent este cea de mediu. Liviu Stoleru consideră că, preluând o companie care este la un nivel tehnologic care a fost bun în urmă cu 15 ani, acel nivel tehnologic nu doar că nu mai asigură productivitate, competitivitate şi viteză de lucru în prezent, dar nu este nici cel mai potrivit din punct de vedere a protecţiei mediului.

„Ne dorim foarte mult să investim în retehnologizare. Viziunea noastră este că trebuie să fim un jucător care contribuie semnificativ la reindustrializarea României”, a subliniat el.

Alte declaraţii:

Din punctul meu de vedere, toţi suntem afectaţi de faptul că ne aflăm într-o etapă în care inflaţia îşi face simţită prezenţa. Asta aduce majorări de costuri pe toate planurile, începând de la utilităţi şi transport.

Cu siguranţă sunt anumite categorii din industria materialelor de construcţii care sunt afectate de conflictul regional din momentul acesta, cum ar fi companiile care depind de materii prime aduse din Belarus sau Rusia. Avem şi noi în portofoliu astfel de companii şi le încurajăm să îşi extindă aria de căutare, să fie flexibile în a-şi acoperi acest risc de blocaj de aprovizionare.

Una peste alta, ceea ce se întâmplă în prezent în jurul nostru este un fapt cert, dar am foarte multă încredere în competenţa noastră de a trece cu bine peste această etapă, mai ales dacă demonstrăm că suntem flexibil şi că avem curaj, dacă nu rămânem blocaţi în relaţia cu un furnizor, un client, o piaţă sau un produs.

E mai bine să dezvoltăm relaţia cu partenerul de business care e aproape de noi. Încurajăm o creştere sustenabilă a economiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO