Burse - Fonduri mutuale

Maghiarii de la societatea de brokeraj Concorde oferă un preţ ţintă de 61 lei pentru acţiunile Digi Communications, adică vad un potenţial de 47%

Maghiarii de la societatea de brokeraj Concorde oferă un...

Autor: Eduard Ivanovici

01.02.2022, 11:59 518

Societatea de brokeraj Concorde recomandă „cumpărare” pe acţiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI), după ce oferise anterior o poziţionare neutră, conform unui raport Concorde Research, prezent pe BVB Research Hub.

Concorde subliniază că Digi înregistra un raport de 12 x EV (enterprise value) / EBITDA (profit operaţional) şi, după anunţul de ieşire de pe piaţa din Ungaria, raportul EV / EBITDA a ajuns la 3,2x, devenind unul dintre cele mai ieftine din rândul grupurilor telecom din Uniunea Europeană.

Preţul ţintă oferit de Concorde a crescut de la 39 de lei la 61 de lei, conform unui document din 28 ianuarie, când o acţiune DIGI ajungea la 41 de lei. Prin urmare, Concorde vede un potenţial de 47% pentru compania inclusă în indicele BET, notând în acest sens faptul că nivelul ridicat al veniturilor a scăzut semnificativ datoriile societăţii.

„În timp ce observăm o probabilitate limitată legată de o distribuire majoră de cash şi ne aşteptăm mai degrabă ca DIGI să îşi reducă nivelul de datorii pentru a-şi finanţa strategia de creştere, cu veniturile viitoare, DIGI a devenit prea ieftină pentru a putea fi ignorată.”

La ora 12:00, acţiunile DIGI se apreciau cu 4,66% la 44,9 lei, pe un rulaj de circa 2,1 milioane de lei. De la începutul anului, creşterea ajunge la aproape 10%, la tranzacţii de 18,7 milioane de lei. Valoarea de piaţă este de 4,5 miliarde de lei.

„De notat faptul că DIGI a distribuit doar anul trecut dividende de 15 milioane de euro (randament anual de 1,7%). Aşadar, până şi o porţiune minusculă a veniturilor ar putea creşte semnificativ dividendele.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO