Burse - Fonduri mutuale

Marinel Burduja, tatăl Ministrului Energiei, şi Mircea Cotigă, fost bancher, respinşi de acţionari holdingului Meta Estate Trust pentru un loc în Consiliul de Administraţie. Ilinca von Derenthall de la FP şi Alexandru Voicu de la Certinvest, aprobaţi. Vin dividende cu un randament de 5,5%

Marinel Burduja, tatăl Ministrului Energiei, şi Mircea...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2023, 16:14 10255

Marinel Burduja, fost bancher, cunoscut pentru activitatea sa în Bancorex, fiind tatăl ministrului energiei Sebastian Burduja, şi Mircea Cotigă, fost CEO al UniCredit Leasing şi fondator al Rock Development Holding, au fost respinşi de acţionarii holding-ului imobiliar Meta Estate Trust (META) pentru un loc în CA-ul companiei într-o şedinţă AGA în care fără mandat a rămas inclusiv preşedintele companiei.

Astfel, acţionarii holding-ului imobiliar Meta Estate Trust (META), listat la Bursa de Valori Bucureşti cu o capitalizare de 72 mil. lei, a aprobat astăzi noi numiri în CA şi repartizarea a 3,8 milioane de lei sub formă de dividende din profitul net al anului 2022, echivalentul unui randament de 5,5%.

Ieşirile din CA includ Teodor Cristian Cartianu, Ciprian Lădunca (Fondul Proprietatea), Ilinica Păun (investitor), Mircea Oancea. Au intrat Alexandru Voicu (CEO Certinvest), Dumitru Daniel Popa,  Laurenţiu Mihai Dinu.

Ilinca von Derenthal (Fondul Proprietatea ) şi Adrian Vasile Viman (fost CEO Kaufland) au primit noi mandate. 

Voturile, mai jos:

♦ respingerea numirii Meta Mananagement Team (prin Teodor Cristian Cartianu) în calitate de membru CA pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ respingerea numirii lui Marian Cristian Mocanu în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se respinge: Numirea LCL Business Advisory S.R.L., prin reprezentant permanent dl Ciprian Lăduncă în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se respinge: Numirea Cagils Invest S.R.L., prin reprezentant permanent dna Ilinca-Mihaela Păun în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se respinge: Numirea Lapis Management S.R.L., prin reprezentant permanent dl Mircea Marian Cotigă în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se respinge: Numirea dlui Mircea Oancea în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se respinge: Numirea dlui Marinel Burduja în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

Aprobările:

♦ Se aprobă: Numirea dnei Ilinca von Derenthall Berza în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se aprobă: Numirea dlui. Dumitru-Daniel Popa în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024

♦ Se aprobă: Numirea Cert Master Standard S.R.L., prin reprezentant permanent dlui Laurenţiu Mihai Dinu în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se aprobă: Numirea dlui Alexandru Voicu în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

♦ Se aprobă: Numirea Adivi Estate S.R.L., prin reprezentant permanent dl Adrian Vasile Viman în calitate de membru al Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data încheierii mandatului actual, respectiv data de 27 ianuarie 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO