Burse - Fonduri mutuale

MedLife a finalizat achiziţia Medici’s, cel mai mare operator medical din Timişoara. Dorin Preda, MedLife: Parteneriatul are ca obiectiv consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic şi tratament din România

MedLife a finalizat achiziţia Medici’s, cel mai mare...

Autor: Eduard Ivanovici

24.10.2022, 09:15 203

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, listat la Bursă sub simbolul M, a anunţat finalizarea tranzacţiei de preluare a 80% din pachetul de acţiuni Medici’s, cel mai mare operator medical din Timişoara, în urma aprobării de către Consiliul Concurenţei.

Înfiinţată în urmă cu peste 25 de ani, Medici’s are în portofoliu patru clinici, un laborator de imagistică medicală, o platformă de analize de laborator şi un spital multidisciplinar, aflat în stadiu de amenajare. Medici’s Hospital va avea o suprafaţă totală de 5500 mp, fiind compus din doua clădiri gemene. Prima dintre ele, care urmează să fie funcţională din iunie 2023, va integra farmacie, imagistica mare (CT si RMN), săli de operaţie, ATI, saloane pre şi post operatorii. Cea de a doua clădire a spitalului are ca termen de finalizare anul 2024, conform unui raport de la BVB.

Astfel, MedLife ajunge să deţină în Timişoara cinci clinici, două laboratoare, un laborator de celule stem si un spital multidisciplinar, care va deveni cel mai mare spital privat din oraş la momentul finalizării.

„Parteneriatul cu Medici’s este unul strategic şi are ca obiectiv consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic si tratament din Romania, pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacienţilor. Credem cu tărie că împreună cu partenerii noştri vom reuşi să transformam Timişoara într-unul din cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate. De altfel, extinderea MedLife pe piaţa din Timişoara are ca rezultat, pe de-o parte, creşterea accesului pentru locuitorii din zona de vest la servicii medicale integrate, personalizate şi complexe, şi pe de alta parte, crearea unui mediu competitiv puternic, ceea ce conduce la dezvoltarea calităţii serviciilor medicale la nivelul întregului judeţ”, a declarat Dorin Preda, director executiv, MedLife Group.

În 2022, acţiunile M au pierdut 27%, pe tranzacţii totale de aproape 350 de milioane de lei. Cu o valoare de piaţă de 2,3 miliarde de lei, compania este deţinută în proporţie de 15% de Mihail Marcu, 14% de Mihaela Cristescu, 13,2% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii şi 10,4% de Nicolae Marcu, arată datele BVB.

Societatea a raportat un profit net de 45,6 milioane de lei în prima jumătate a anului, în scădere cu 36,2% faţă de S1/2021, şi o cifră de afaceri de 860 de milioane de lei, în urcare cu 27%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO