Burse - Fonduri mutuale

MedLife finalizează preluarea a 50% din pachetul de acţiuni al centrelor de oncologie Neolife România, cea mai mare tranzacţie iniţiată de grup în 2021

MedLife finalizează preluarea a 50% din pachetul de...

Autor: Roxana Rosu

23.02.2022, 12:35 663

Grupul MedLife a finalizat achiziţia a 50% din pachetul de acţiuni al centrelor de oncologie Neolife Romania, ca urmare a aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei, aceasta  fiind cea mai mare tranzacţie initiată de compania de servicii medicale anul trecut.

MedLife deţine acum patru centre medicale ale Neolife din Bucuresti (2), Iasi şi Braşov. În plus, Neolife a dezvoltat servicii de excelenţă in radioterapie si medicina nucleara în Bulgaria şi Republica Moldova.

“MedLife are ca obiectiv strategic consolidarea zonei de oncologie printr-o abordare holistica care porneste de la preventia cancerului, diagnosticare si tratament, pana la asigurarea calitatii vietii pacientului oncologic. De acum accentul il vom marca prin experienta imbatabila a Neolife pentru a asigura accesul la ingrijire de top hiperpersonalizata”, a mentionat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Neolife Medical Center Romania, cu un total de peste 250 de angajati si colaboratori, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 110 milioane lei, in crestere cu 20% fata de anul 2020.

“Devenim impreuna cu MedLife un model de referinta in ceea ce priveste abordarea si eficienta noastra in tratarea cancerului. Atat prin extinderea infrastructurii medicale si cresterea accesibilitatii pacientilor oncologici la servicii de top, dar in special prin asigurarea pe termen lung a calitatii sanatatii romanilor. Nu suntem in cel mai optimist scenariu in zona oncologica cu 95.000 de noi cazuri de cancer si aproximativ 54.000 de decese cauzate de cancer in 2021, cu pandemia care a dus la amanari semnificative in materie de diagnostic si tratament. Dar, chiar daca expectanta este de a avea o crestere a numarului de pacienti diagnosticati cu cancer sau cu stadii avansate, exista si un salt al cercetarii si inovarii prin intermediul carora terapiile noastre de ultima generatie ofera arme eficiente in lupta impotriva cancerului. In Romania avem o echipa foarte bine consolidata de profesionisti condusi de Fabio Razzetto, managerul nostru la nivel national”, a precizat Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare.

Grupul MedLife isi va continua strategia de extindere dupa ce anul trecut a achizitionat 6 companii: CED Pharma (iunie 2021), Leti Pharma (iunie 2021), Monix Pharm (iunie 2021), Pharmachem Distributie (iulie 2021), ce au fost consolidate. La acestea s-a adaugat in noiembrie anul trecut, Neolife Medical Center.

Tot la finalul anului trecut compania a cumparat pachetul integral al Spitalului Onco Card din Brasov, achizitie inca supusa analizei Consiliului Concurentei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO