Burse - Fonduri mutuale

MedLife intră în ROTX, indice creat de BVB în colaborare cu bursa din Viena, de unde va ieşi Transgaz. OMV Petrom se alătură indicelui NTX, din care fac parte cele mai mari companii din Europa de Centru, Est şi Sud-Est

MedLife intră în ROTX, indice creat de BVB în...

Autor: Eduard Ivanovici

07.03.2022, 00:03 492

Bursa de Valori din Viena (VSE) a anunţat o serie de schimbări privind componenţa indicilor săi, în urma unei evaluări privind indicii pentru Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente, din care fac parte nouă foste membre ale Uniunii Sovietice.

Astfel, operatorul privat de sănătate MedLife (M) va intra în componenţa Romanian Traded Index (ROTX), indice creat de Bursa de Valori Bucureşti în colaborare cu bursa de la Viena, conform unui comunicat al VSE.

Transgaz (TGN), operatorul tehnic care vehiculează 90% din gazele naturale consumate în România, va părăsi indicele. ROTX conţine cele mai mari opt companii publice din România, aşa-numitele „blue chip-uri“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO