Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust, companie cofondată de Eugen Voicu, acţionar majoritar la Dinamo, cheamă acţionarii să voteze majorarea capitalului social. Acţiunile cresc la BVB

Foto: Eugen Voicu, cofondator al Meta Estate Trust şi acţionar majoritar la Dinamo Bucureşti prin Red & White Management

Foto: Eugen Voicu, cofondator al Meta Estate Trust şi acţionar majoritar la Dinamo Bucureşti prin Red & White Management

Autor: Eduard Ivanovici

24.08.2023, 14:36 429

Consiliul de Administraţie al companiei de investiţii imobiliare Meta Estate Trust (simbol bursier MET) a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 25 septembrie, dată la care aceştia vor vota majorarea capitalului social cu 6,5 milioane de lei.

Operaţiunea ar urma să se realizeze prin emisiunea unui număr de până la circa 6,5 milioane de acţiuni noi, ordinare, nominative şi dematerializate, cu o valoare nominală de un leu pe unitate.

„Acţiunile noi vor fi alocate acţionarilor societăţii proporţional cu deţinerile în capitalul social al societăţii; în cadrul Majorării Capitalului Social; ca urmare, fiecare acţionar înregistrat la data de înregistrare, va primi cu titlu gratuit, pentru fiecare 100 acţiuni deţinute, un număr de acţiuni noi calculat după formula 100x(6.456.495/87.035.241)”, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile MET se apreciau cu 2,5% la ora publicării ştirii. În 2023, dinamica este de minus 8,3%, pe un rulaj de 15 milioane de lei, la o capitalizare de 71,4 miliarde de lei, conform datelor BVB.

Holdingul a decis luna trecută numirea lui Alexandru Mihai Bonea, cofondator, în poziţia de director general, în locul lui Oriol Casellas Deig, care va rămâne în echipă ca director general adjunct şi va coordona activitatea operaţională. Anterior, Meta a anunţat o altă schimbare, a preşedintelui Consiliului de Administraţie, Eugen Voicu făcând astfel rocada cu Teodor-Cristian Cartianu.

Compania este administrată de Eugen Voicu prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu, fost preşedinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator al Erudio şi Ascendis Consulting, şi antreprenorii Dragoş Bonea şi fiul său Alex Bonea şi Cosmin Mizof prin Delta Studio, cu suportul unui Advisory Board format din alţi acţionari.

Printre cofondatorii Meta se numără şi Eugen Voicu, acţionar majoritar al Red & White Management, compania care controlează clubul de fotbal Dinamo Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO