Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust, holding din sectorul de real estate, listat anul acesta la BVB, a anunţat investiţii în proiectele Sopra Estate Holding de pe litoral şi un parteneriat în vederea unei dezvoltări imobiliare în Poiana Braşov

Meta Estate Trust, holding din sectorul de real estate,...

Autor: Eduard Ivanovici

12.12.2022, 15:20 713

Holdingul Meta Estate Trust (simbol bursier MET), prezent în industria de real estate, a achiziţionat mai multe unităţi rezidenţiale în proiecte realizate pe litoralul românesc de către dezvoltatorul Sopra Estate Holding, reiese dintr-un comunicat de presă.

,,Zonele din partea sudică a litoralului sunt mult mai aerisite din punct de vedere urbanistic, graţie planurilor de dezvoltare locală care limitează dezvoltarea imobiliară şi impun asigurarea unor elemente de infrastructură urbană esenţiale, precum drumuri de acces, utilităţi şi spaţiu verde. În plus, extinderea plajelor şi lucrările de infrastructură realizate cu fonduri europene creează un fundament economic, mai ales turistic, semnificativ, cu un potenţial de creştere a valorii investiţiilor imobiliare’’, spune Răzvan Popa, head of sales în cadrul proiectului Sopra Resort.

Potrivit Sopra Estate Holding, companie care dezvoltă mai multe proiecte imobiliare – hoteluri şi apartamente –  în Neptun, Jupiter şi Saturn, staţiunile din sudul litoralului oferă un mix de condiţii economice care asigură un randament investiţional superior pe termen mediu şi lung.

„Sudul litoralului are şanse să devină una dintre cele mai dinamice platforme de business imobiliar şi turistic din România. Investiţiile realizate prin această tranzacţie cu Sopra Estate Holding confirmă interesul investitorilor în proiecte de calitate şi potenţialul semnificativ al acestora în perspectiva următorilor ani’’, adaugă Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Conform datelor Ministerului Finanţelor,  cifra de afaceri netă a celor 258 de companii cu cod CAEN 4110 (dezvoltare imobiliară) din judeţul Constanţa a crescut de la 2,87 milioane lei în 2010, la 662,5 milioane de lei în 2021. Estimările companiei de consultanţă Frames indică o cifră de afaceri de peste 700 milioane de lei în 2022.

De asemenea, Meta Estate Trust a anunţat intrarea într-un parteneriat alături de Rock Development Holding în vederea unei dezvoltări imobiliare în Poiana Braşov.

„Ne bucurăm să anunţăm intrarea în acţionariatul Societăţii Rock Mountain SA alături de Rock Development Holding. Meta Estate Trust va contribui, prin implicarea în acest proiect imobiliar, la dezvoltarea staţiunii Poiana Braşov”, spune Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Listate de anul acesta pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, acţiunile MET înregistrează o scădere de 10,4% în ultima lună, pe un rulaj de circa 39.000 de lei, conform datelor BVB. Compania afişează o valoare de piaţă de 75 de milioane de lei.

În primele nouă luni ale anului, grupul a trecut pe profit de 3,7 milioane de lei, de la o pierdere de 700.000 de lei în aceeaşi perioadă din 2021. Veniturile au crescut de peste şase ori la 11,3 milioane de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO