Burse - Fonduri mutuale

Milan Pruşan, NN Investment Partners: În ultimele trimestre băncile centrale au vorbit foarte mult despre inflaţie şi prea puţin despre creştere economică

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2022

Milan Pruşan, NN Investment Partners: În ultimele...

Autor: Alex Ciutacu

25.10.2022, 15:36 167

Evoluţia inflaţiei a determinat băncile centrale din întrega lume să vorbească mai mult despre stăvilirea ei şi mai puţin despre premisele următoarelor creşteri economice pe parcursul anului 2022, a subliniat Milan Pruşan, managing director NN Investment Partners, în cadrul conferinţei ZF Piaţa de capital 2022.

„În ultimele trimestre băncile au vorbit foarte mult despre inflaţie şi prea puţin despre creştere economică, probabil că această balanţă se va reechilibra şi atunci vom putea să mai discutăm despre randamente şi mai interesante dinspre pieţele de acţiuni”.

El a punctat că pieţele de obligaţiuni au redevenit „acea plasă de siguranţă pentru investitori”.

„E o lumină la capătul tunelului, dar e o furtună care a trecut şi a măturat peste tot pe glob, fiecare se uită în grădina lui şi observă diferite situaţii punctuale, dar trebuie să ne gândim de unde am plecat cu piaţa de capital din România, unde suntem astăzi şi unde vrem să fim peste 10 ani”.

Ce a mai declarat în cadrul conferinţei:

  • Aş spune că bursele s-au descurcat bine în ultimii doi ani, nu trebuie să omitem că venim după o perioadă foate ciudată, cel puţin ciudată, legată de pandemie, când pieţele au livrat peste aşteptări şi cred că mulţi dintre investitori spun acelaşi lucru, mai ales cei care au ales pieţele de acţiuni.
  • În toamna anului trecut vorbeam de inflaţie, cum va fi un an inflaţionist, iar acum inflaţia a depăşit orice aşteptări şi a devenit persistentă, foarte persistentă şi cred că asta e provocarea principală pe care fiecare dintre noi o avem de parcurs, fie că suntem investitori la bursă sau nu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO