Burse - Fonduri mutuale

Millenium Insurance Broker a achiziţionat 5% din startup-ul de tehnologie Insuretech, care dezvoltă un soft de brokeraj în asigurări

Millenium Insurance Broker a achiziţionat 5% din...

Autor: Eduard Ivanovici

17.05.2023, 18:04 273

Millenium Insurance Broker (simbol bursier MIB), companie de asigurare listată la începutul anului pe piaţa locală de capital, şi-a informat acţionarii cu privire la obţinerea unui pachet de 5% din capitalul social al startup-ului de tehnologie Insuretech.

Brokerul a participat la majorarea de capital cu primă de emisiune a Insuretech, plătind 148.095 de lei pentru participaţia sus menţionată, potrivit unui raport publicat pe 17 mai la Bursă.

„Investiţia are loc în contextul în care Compania INSURETECH SRL a construit şi prezentat o variantă demonstrativă foarte promiţătoare a unui nou soft de brokeraj în asigurări, cu tehnologie de ultimă generaţie, soft despre care se preconizează a fi utilizat în viitor de către mai mulţi brokeri de asigurare din Romania”, scriu reprezentanţii MIB în raport.

Acţiunile MIB sunt pe minus cu 1,2% în ultima lună. Cu o capitalizare de circa 36 de milioane de lei, compania este controlată în proporţie de 32% de reţeaua de mobilitate Autonom Services, cu bonduri listate la BVB.

Brokerul a avut un profit de 1,9 milioane de lei în T1/2023, în creştere cu 40% faţă de anul trecut, şi venituri de 15,6 milioane de lei, plus 10%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO