Burse - Fonduri mutuale

Ministrul Finanţelor anunţă un El Dorado bursier pentru România: Promovarea la piaţă emergentă secundară echivalează cu aderarea României în UE. Dintr-odată piaţa de capital din România este la un click distanţă de miliarde de euro care vor să fie investiţi

Ministrul Finanţelor anunţă un El Dorado bursier...

Autor: Liviu Popescu

21.09.2020, 11:09 4804

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu consideră că promovarea pieţei de capital din România de la piaţă de frontieră la una emergentă secundară, sub criteriile FTSE Russell, echivalează cu aderarea României la Uniunea Europeană.

“Dintr-odată piaţa de capital din România este la un click distanţă de miliarde de euro care vor să fie investiţi. Companiile din România pot să se finanţeze mult mai uşor. Mai mult ca oricând, promovarea pieţei de capital arată o schimbare de paradigmă şi anume faptul că antreprenorii din România se schimbă, se uită la forme de finanţare diferite”, spune Cîţu care oferă exemplul Ministerului de Finanţe care şi-a diversificat la rândul său modalitatea de finanţare, prin listarea titlurilor de stat Fidelis.

De astăzi, 21 septembrie 2020, piaţa de capital din România a promoat oficial cu o treaptă, de la piaţă de frontieră la una emergentă secundară, într-o decizie istorică a agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell, care a luat în calcul criteriile de lichiditate, şi care se va reflecta şi în economia reală.

Astfel, odată cu includerea pieţei de capital în categoria celor emergente, investitori mai mari faţă de cei care aveau mandat să investească pe pieţe de frontieră vor începe să tranzacţioneze acţiuni listate, în special ale celor incluse în structura indicilor FTSE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO