Ministrul Laufer spune că Guvernul este în discuţii pentru deschiderea unui birou la Bucureşti al companiei London Stock Exchange

21 dec 2017 Ziarul Financiar

Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, susţine că Guvernul României poartă discuţii cu bursa de la Londra, una dintre cele mai mari din Europa, pentru deschiderea la Bucureşti a unui centru al companiei London Stock Exchange, operatorul pieţei de capital britanice.

„Este vorba de compania London Stock Exchange cu care suntem în discuţii pentru a deschide un centru în România, ţară care în prezent este favorită. O decizie finală o vom avea în luna ianuarie”, a spus Laufer pentru ZF, fără a oferi însă mai multe detalii. Contactaţi de ZF, reprezentanţii London Stock Exchange nu au putut comenta pe marginea acestui subiect.

Ilan Laufer a lansat iniţial luni-seară la o emisiune televizată ideea unei „relocări“ a LSE, dar nu a menţionat că este vorba de emitentul London Stock Exchange, ci doar a afirmat că este o informaţie condifenţială şi că discută cu britanicii de şase-opt luni pe marginea acestui subiect. El a precizat că anunţul va fi făcut în ianuarie. Liviu Popescu

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.12.2017

 
Cuvinte cheie:
Ministru
, Ilan Laufer
, Guvernul
, London Stock Exchange
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide