Burse - Fonduri mutuale

MoneyGold, parte din Teilor Holding, companie cu obligaţiuni la BVB, a deschis 19 agenţii în 2023 în urma unor investiţii de 8 mil. lei

MoneyGold, parte din Teilor Holding, companie cu...

Autor: Cristina Bellu

23.01.2024, 12:55 343

Teilor Holding, grup de companii cu obligaţiuni listate la Bursă, care include lanţul de bijuterii de lux Teilor, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN şi Teilor Invest Exchange, anunţă că a investit 8 mil. lei în dezvoltarea reţelei MoneyGold în 2023.

Brandul activează pe zona serviciilor financiare – creditare, schimb valutar, transfer de bani şi retail bijuterii & electronice şi a încheiat 2023 cu 109 agenţii la nivel naţional, după deschiderea a 19 unităţi pe parcursul anului trecut.

„Vom continua şi în 2024 procesul de dezvoltare accelerată, vizând deschiderea a minimum 25 de agenţii, dintre care între 7 şi 10 locaţii vor fi în mall-uri şi galerii comerciale, urmând să aibă un concept nou de design. Strategia de extindere include atât oraşe noi din România în care încă nu suntem prezenţi, cât şi consolidarea poziţiei în localităţile în care funcţionăm deja şi unde există o cerere ridicată şi potenţial de dezvoltare”, spune Narcis Stan, CEO MoneyGold.

Brandul MoneyGold este operat de trei entităţi distincte, Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold şi Teilor Invest Exchange, parte din Teilor Holding SA.  Invest Intermed GF IFN este cunoscută pentru serviciile sale de creditare în sistem de gaj cu deposedare, Invest Intermed Gold este specializată în vânzarea bijuteriilor din aur, în timp ce Teilor Invest Exchange oferă servicii de schimb valutar şi transfer de bani.

Potrivit oficialului companiei, MoneyGold vizează creşterea cu 25% a portofoliului de active în segmentul de creditare în acest an, urmând să lanseze şi o platformă de retail online pentru bijuterii şi electronice.

La nivel financiar, bugetul pentru 2024 include majorarea cifrei de afaceri cu 25-30% şi a profitului net cu 30-35% comparativ cu anul 2023.

MoneyGold deţine o reţea de 109 agenţii în 44 de localităţi din 26 de judeţe din România. Dintre cele 19 locaţii deschise în anul 2023, 5 dintre ele se află în oraşe noi, respectiv Braşov, Caracal, Galaţi, Pucioasa şi Sfântu Gheorghe, în timp ce restul de 14 agenţii au fost inaugurate în localităţi în care compania activa deja. În prezent, cea mai extinsă reţea se află în judeţul Argeş, cu 19 agenţii, urmată de municipiul Bucureşti, cu 12 locaţii, judeţul Dolj, cu 9 unităţi, judeţul Dâmboviţa – 8 agenţii, şi judeţele Buzău şi Prahova cu câte 7 locaţii.

În 2023, în plus faţă de investiţiile în dezvoltarea reţelei, MoneyGold a investit 1,3 milioane de lei pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi a proceselor interne ale companiei. Acestea au inclus tehnologizarea relaţiei cu clientul prin digitalizarea semnăturii şi a documentelor la nivelul întregii reţele, soluţii ERP şi eCommerce.

Valoarea cumulată a finanţărilor acordate în 2023 la nivelul Invest Intermed a depăşit 300 de milioane de lei, compania deservind peste 100 de mii de clienţi unici, în timp ce segmentul de retail, reprezentat de electronice şi bijuterii, a înregistrat un avans de 97% comparativ cu anul anterior. Ponderea contractelor neperformante s-a situat şi în 2023 în marja consacrată a anilor anteriori, media lunară fiind de 1,83%, un nivel scăzut în comparaţie cu segmentele de creditare bancară şi nebancară din România, în septembrie 2023 rata creditelor bancare neperformante fiind de 2,61%, conform datelor BNR.

„În 2023, am introdus şi comercializarea bijuteriilor din argint, iar în anul 2024 vom implementa două noi categorii de produse, ipoteca mobiliară pe autoturisme şi gajul cu deposedare pentru produse de lux, precum ceasuri, accesorii şi bijuterii cu pietre preţioase”, completează Narcis Stan.

În ceea ce priveşte Teilor Invest Exchange, compania a înregistrat în 2023 peste 1,1 milioane de tranzacţii de schimb valutar, în timp ce rulajele pe acest segment au crescut cu 18% faţă de 2022. De asemenea, segmentul de transfer de bani a înregistrat o creştere cu 8% comparativ cu anul precedent.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO