Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley şi Raiffeisen au mandat valabil până în august 2018 să listeze 10% din Hidroelectrica la BVB

Morgan Stanley şi Raiffeisen au mandat valabil până...

Autor: Liviu Popescu

18.10.2017, 00:06 1296

Consorţiul de intermediere for­mat din Morgan Stanley şi Raiffeisen Capital&Investment au mandat de listare pentru pachetul de 10% din capitalul social al Hidro­electrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, până în august 2018, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern.

„Pentru derularea ofertei publice primare a unui pachet de acţiuni nou emise a fost încheiat un contract de inter-mediere cu Sindicatul de intermediere format din Morgan Stanley & Co International şi Raiffeisen Capital & Investment S.A., cu valabilitate până la data de 7 august 2018, derulându-se acţiunile necesare analizei diagnostic“, se arată în hotărârea de guvern care o modifică pe cea din 2013 prin care statul intenţiona să vândă 15% din Hidroelectrica la bursă faţă de 10% cât vrea acum.

Ministerul explică diminuarea pro­centului de listare prin faptul că so­cietăţii Hidroelectrica nu îi sunt nece­sare în acest moment foarte multe re­surse financiare pentru realizarea in­vestiţiilor. Analiştii de la Concore Re­search, printre cele mai mari companii de brokeraj care acti­vează pe bur­sele de la Budapesta, Frankfurt, Varşovia şi Bucureşti şi care fac rapoartele de analiză pentru Fon­dul Pro­prietatea, ac­ţio­nar cu 20% al Hi­droelectrica, spun că piaţa de capital din România visează la o listare a Hidro­electrica încă de când Concorde a înce­put să acopere acest domeniu, adică din jurul anului 2010.

Ei se aşteaptă ca Hidroelectrica să se listeze din pri­măvara lui 2018. Fondul Proprie­ta­tea estimează deţinerea la Hidro­elect­rica la circa 3,4 mld. lei, ceea ce în­seamnă că întreaga so­cietatea ar valora 17 mld. lei şi ar putea deveni astfel cea mai valoroasă companie de stat de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO