Nou record de lichiditate pe bursa de la Sibiu

27 ian 2012 Autor: Monica Juganaru - Mediafax

Bursa de la Sibiu a înregistrat joi un record istoric de lichiditate, fiind transferate peste 40.000 de contracte futures şi opţiuni cu o valoare de 336 milioane lei.

În sesiunea de miercuri investitorii au fost de asemenea activi pe piaţa de la Sibiu, tranzaţionând 37.955 de contracte futures şi opţiuni cu o valoare de 244,5 milioane lei. Precedentul record în ceea ce priveşte volumul de contracte fusese atins la Sibex în ianuarie 2008, iar cel de lichiditate în noiembrie 2006 - 209,07 milioane lei.

În ceea ce priveşte volumul de contracte transferate, joi s-au tranzacţionat 40.172 contracte futures şi opţiuni, cel mai ridicat nivel din aprilie 2007, când s-au încheiat 41.353 de contracte.

Cele mai mari volume au fost înregistrate joi pe contractul futures bazat pe indicele Dow Jones, pentru primele trei scadenţe listate fiind consemnate 21.558 de contracte, cea mai mare valoare raportată într-o singură şedinţă de tranzacţionare de la lansarea acestui indice în România.

Uncia de aur a fost de asemenea intens speculată joi la Sibex. S-au încheiat 15.856 contracte cu mărimea de o uncie şi 945 cu mărimea de 10 uncii, numărul total al poziţiilor deschise fiind de 3.966. Preţul de închidere pentru scadenţa din februarie a urcat cu 13 dolari, la 1723,3 dolari.

Programul de tranzacţionare pe piaţa derivatelor de la Sibiu se încheie la ora 23:15, cu excepţia contractelor bazate pe acţiuni listate la Bursa de la Bucureşti şi pe titlurile bursei Sibex, care pot fi transferate până la ora 16:50.

La Sibex activează ca market-makeri firmele de brokeraj WBS România, Tradeville şi SSIF Broker.

 
Cuvinte cheie:
lichiditate
, bursa
, tranzactii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide