Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica, companie de stat cu 4,4 mld. lei capitalizare, amână oprirea Unităţii 1 de la Cernavodă din cauza epidemiei de COVID-19

Nuclearelectrica, companie de stat cu 4,4 mld. lei capitalizare, amână oprirea Unităţii 1 de la Cernavodă din cauza epidemiei de COVID-19

Sursa: MediafaxFoto

Autor: Liviu Popescu

08.04.2020, 00:00 673

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a decis să amâne oprirea planificată a Unităţii 1 de la Cernavodă, decizie determinată de contextul actual al epidemiei de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente planului de asigurare a protecţiei personalului şi a continuităţii operării şi producţiei.

„În mod uzual, opririle planificate ale unităţilor nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. Întrucât pregătirea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiţie prin structura logistică, contractare şi personal implicat, Consiliul de Administraţie a decis amânarea opririi Unităţii 1 pentru o perioadă care să permită implementarea proiectului fără asocierea cu riscul aferent contaminării cu COVID-19”, se arată la bursă. Măsura amânării opririi planificate, în această perioada, este o practică comună pentru centralele nucleare care utilizează tehnologie CANDU. Reprezentanţii Nuclearelectrica menţionează că stabilirea noii perioade de oprire planificată va avea la bază o analiză internă a tuturor factorilor de impact. .

„SNN va emite, ulterior analizei interne, un raport curent privind perioada exactă în care urmează să fie realizată oprirea planificată. Amânarea efectuării opririi planificare a Unităţii 1 CNE Cernavodă nu afectează menţinerea nivelului înalt de securitate nucleară şi eficientă în operare, producţia urmând să se desfăşoare la parametri normali”.

AFACERI DE LA ZERO