Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica cumpără echipamente de 6 mil. dolari de la General Electric

Cristian Colţeanu

Cristian Colţeanu

Autor: Liviu Popescu

11.04.2017, 00:04 394
Nuclearelectrica (SNN), sin­gu­rul producător de energie nucleară din România şi una dintre cele mai mari com­panii de pe bursă din portofoliul statului, a încheiat un contract de 6 milioane de do­lari (26 milioane de lei) cu General Electric, con­glomerat american al cărui şef în Ro­mânia, Bulgaria şi Republica Moldova este Cristian Colţeanu, fost secretar de stat în guvernul Adrian Năstase şi fost ambasador al României în Italia.
 
„Achiziţia de la General Electric are în vedere o măsură de upgrade al siste­mului de excitaţie aferent turbogene­ra­to­rului Unităţii 2 CNE Cernavodă. Aceste măsuri de upgrade sunt fireşti în ope­rarea unităţilor nucleare, iar acest upgra­de la Unitatea 2 CNE Cernavodă este rezultatul unor analize de sistem şi com­parative cu alte unităţi nucleare“, au trans­mis repre­zentanţii companiei cu 2 miliarde de lei capitalizare la solicitare ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO