Burse - Fonduri mutuale

Oamenii PNL în companiile de stat: Acţionarii Transelectrica l-au mandatat pe Sebastan Burduja, şeful sector 1 şi fiul unui fost bancher, în boardul companiei

Oamenii PNL în companiile de stat: Acţionarii...

Autor: Alex Ciutacu

26.11.2019, 16:56 2487

Acţionarii Transelectrica (TEL) au votat marţi pentru numirea lui Sebastian Burduja, şeful PNL sector 1, în Consiliul de Supraveghere al companiei, ca membru provizoriu, începând cu data de 30 noiembrie, potrivit unui anunţ publicat la Bursa de la Bucureşti.

Numirea lui Sebastian Burduja, fiul lui Marinel Burduja, un cunoscut bancher român care a lucrat pentru Bancorex şi Raiffeisen Bank şi care a fost apropiat de PNL, face parte din schimbările de personal ale guvernului Orban.

Alături de Burduja, în boardul Transelectrica au mai fost numiţi Luiza Popescu, Jean Badea, Valentin Comănescu, Oleg Burlacu, Adrian Goicea, şi Manuela Petronela Stan-Olteanu.

Majoritatea dintre aceştia sunt apropiaţi noii guvernări PNL.

Transelectrica este o companie controlată de stat, listată la Bursa de la Bucureşti, având o capitalizare de piaţă de 1,495 miliarde de lei.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO