Burse - Fonduri mutuale

Oferta Romgaz a trezit la viaţă conturi inactive de ani de zile. Investitorii mici au plasat ordine de 403 mil. lei

Oferta Romgaz a trezit la viaţă conturi inactive de ani...

Autor: Adrian Cojocar

28.10.2013, 00:08 1599
Circa 4.500 de investitori au subscris până vineri acţiuni în cadrul ofertei de listare a Romgaz Mediaş în valoare de 403,4 mil. lei (90,6 mil. euro), iar tranşa adresată clienţilor mici a fost suprasubscrisă deja cu 45% cu patru zile înainte de finalizarea acesteia. Subscrierile pe tranşa mare, care cumulează 85% din ofertă, sunt în continuare secrete.
 
 
Brokerii spun că Romgaz a reuşit să trezească interesul unor investitori care aveau conturile practic îngheţate pentru că nu mai tranzacţionaseră de ani de zile şi totodată să aducă mai mulţi investitori noi pe bursă decât precedentele oferte.
 
Pe bursă sunt deschise 83.000 de conturi, din care doar 4.000 - 5.000 tranzacţionează lunar, restul fiind investitori pasivi sau care nu au mai realizat tranzacţii din perioada 2006 - 2007, când bursa a atins un maxim istoric.
 
„Clar se simte o efervescenţă legată de oferta de la Romgaz care a adus clienţi noi plus au fost clienţi vechi care nu au mai făcut nimic de câţiva ani şi care au subscris în ofertă, cu alte cuvinte s-au reactivat conturi ale investitorilor. Cred că până la sfârşitul ofertei se va trece de 200% grad de subscriere pentru că mai sunt investitori nehotărâţi care au aşteptat ziua de luni (ultima zi cu discount maxim pe tranşa de retail, de 5% - n.red.). Se simte într-adevăr că este ceva nou şi oamenii vor să participe la ofertă“, spune Octavian Dragolea, directorul general adjunct al firmei de brokeraj IFB Finwest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO