Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal, creştere de 8% la BVB vineri după-amiază

Oil Terminal, creştere de 8% la BVB vineri după-amiază

Autor: Eduard Ivanovici

18.09.2023, 00:00 531

Acţiunile operatorului portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL), controlat majoritar de statul român, se apreciau vineri după-amiaza cu 7,92% la Bursa de Valori Bucureşti, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 335.000 de lei, conform BVB.

Anterior, grupul a semnat un acord de asociere cu Iulius Real Estate, companie de dezvoltare imobiliară deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu, în vederea realizării unui proiect de regenerare şi dezvoltare urbană în Constanţa, în valoare de 815 milioane euro, pe un teren de 38 de hectare aparţinând operatorului. 

Proiectul va integra grădini urbane, birouri, zonă de shopping şi divertisment, facilităţi educaţionale şi culturale, dar şi o infrastructură integrată pentru susţinerea mobilităţii şi conectivităţii. În baza acordului, Iulius va achita către Oil Terminal o taxă anuală indexabilă de superficie de 2 milioane de euro. În 2023, acţiunile OIL sunt pe minus cu 19,6%, pe un rulaj de 11 milioane de lei, la o capitalizare de 388,15 milioane de lei. Prin contrast, indicele BET-NG afişează un avans de 29% în acest interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO