Burse - Fonduri mutuale

Oltchim: pierderi din petrochimie, profit din contabilitate

12.08.2010, 17:00 29

Pierderile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au crescut în primulsemestru cu 52,7%, la 177,19 milioane de lei, iar afacerile auurcat cu 1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 541,44milioane de lei, conform standardelor româneşti de contabilitate,reiese din raportul financiar al combinatului chimic.

Oltchim a raportat însă un profit net de 164 mil. lei, înconformitate cu standardele internaţionale de contabilitate,situaţiile financiare incluzând şi filialele Oltchim. Cea mai mareparte a diferenţei dintre profitul consolidat şi pierderea pestandardele româneşti este reprezentată de un profit contabil de366 milioane lei, provenit din reevaluarea activelor petrochimiceale rafinăriei Arpechim, pe care Oltchim le-a preluat în primajumătate a acestui an.

Oltchim Râmnicu-Vâlcea este una dintre cele mai mari companii destat, la care ministerul Economiei deţine o participaţie de54%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO