Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom, profit net semestrial de 1,9 mld. lei, în urcare cu 53%, şi vânzări de 11,3 mld. lei, plus15%, ca urmare a creşterii preţurilor

OMV Petrom, profit net semestrial de 1,9 mld. lei, în urcare cu 53%, şi vânzări de 11,3 mld. lei, plus15%, ca urmare a creşterii preţurilor

Christina Verchere, CEO al Petrom În prima parte a acestui an am observat o scădere a produsului intern brut, importuri de gaze mai mari, preţuri crescute la gaze şi interconectivitate scăzută între pieţele europene. În acest context, proiectul Neptun Deep este o necesitate pentru România pentru a-şi asigura energia pentru viitor.

Autor: Tibi Oprea

01.08.2019, 23:33 97

♦ În prima jumătate a anului 2019, compania a avut în total circa 6 mld. lei contribuţii la bugetul de stat sub formă de taxe şi impozite directe şi indirecte ♦ OMV Petrom deţine cea mai mare structură de depozitare din România ♦ Acţiunile SNP s-au apreciat în şedinţa de miercuri cu circa 5,8%.

Grupul OMV Petrom (SNP), cea mai va­lo­roasă companie listată la bursa românească, a înregistrat în primul semestru din 2019 vânzări de 11,3 miliarde lei, în creştere cu 15% faţă de perioada similară din 2018, şi un profit net de 1,9 miliarde lei, cu 53% mai mare decât în S1/2018, potrivit raportului financiar al companiei.

Creşterea vânzărilor a fost sus­ţinută de evoluţia pozitivă a preţurilor şi volumelor la produsele petroliere şi electricitate, parţial contrabalansate de volumele mai mici ale vânzărilor de gaze naturale.

Vânzările Downstream Oil au reprezentat 75% din totalul vânzărilor consolidate, cele ale Downstream Gas au reprezentat 22%, iar cele din Upstream 2% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul grupului, nu către terţi).

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO