Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom, profit net semestrial de 1,9 mld. lei, în urcare cu 53%, şi vânzări de 11,3 mld. lei, plus15%, ca urmare a creşterii preţurilor

Christina Verchere, CEO al Petrom

În prima parte a acestui an am observat o scădere a produsului intern brut, importuri de gaze mai mari, preţuri crescute la gaze şi interconectivitate scăzută între pieţele europene. În acest context, proiectul Neptun Deep este o necesitate pentru România pentru a-şi asigura energia pentru viitor.

Christina Verchere, CEO al Petrom În prima parte a acestui an am observat o scădere a produsului intern brut, importuri de gaze mai mari, preţuri crescute la gaze şi interconectivitate scăzută între pieţele europene. În acest context, proiectul Neptun Deep este o necesitate pentru România pentru a-şi asigura energia pentru viitor.

Autor: Tibi Oprea

01.08.2019, 23:33 105

♦ În prima jumătate a anului 2019, compania a avut în total circa 6 mld. lei contribuţii la bugetul de stat sub formă de taxe şi impozite directe şi indirecte ♦ OMV Petrom deţine cea mai mare structură de depozitare din România ♦ Acţiunile SNP s-au apreciat în şedinţa de miercuri cu circa 5,8%.

Grupul OMV Petrom (SNP), cea mai va­lo­roasă companie listată la bursa românească, a înregistrat în primul semestru din 2019 vânzări de 11,3 miliarde lei, în creştere cu 15% faţă de perioada similară din 2018, şi un profit net de 1,9 miliarde lei, cu 53% mai mare decât în S1/2018, potrivit raportului financiar al companiei.

Creşterea vânzărilor a fost sus­ţinută de evoluţia pozitivă a preţurilor şi volumelor la produsele petroliere şi electricitate, parţial contrabalansate de volumele mai mici ale vânzărilor de gaze naturale.

Vânzările Downstream Oil au reprezentat 75% din totalul vânzărilor consolidate, cele ale Downstream Gas au reprezentat 22%, iar cele din Upstream 2% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul grupului, nu către terţi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO