Burse - Fonduri mutuale

One United Properties ia un credit de 78 mil. euro de la BCR, BRD şi Erste Bank pentru finanţarea proiectului One Cotroceni Park dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul din Capitală

One United Properties ia un credit de 78 mil. euro de la BCR, BRD şi Erste Bank pentru finanţarea proiectului One Cotroceni Park dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul din Capitală

Autor: Cristina Bellu

26.07.2021, 08:50 2159

One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Capitală, anunţă încheierea unui acord de finanţare a proiectului One Cotroceni Park, componenta office, de până la 78 de milioane de euro.

Băncile finanţatoare sunt Banca Comerciala Română, BRD Group Société Générale şi Erste Bank, iar scadenţa împrumuturilor este de 7 ani, potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Din totalul finanţării, suma de 40 mil. euro va merge către proiectul One Cotroceni Park Office şi aproximativ 28 mil. euro către One Cotroceni Park Office Faza 2 S.A, la care se adaugă o facilitate de TVA de 9 milioane de euro.

Dezvoltat pe un teren de 5,8 hectare, pe locul fostei platforme Ventilatorul, One Cotroceni Park este unul dintre cele mai ample proiecte de regenerare urbană din Bucureşti, conceput într-o abordare holistică de tipul Live / Work / Play.

Proiectul cu funcţiune mixtă include o componentă office cu două clădiri mari de birouri de clasă A cu aproximativ 75.000 mp suprafaţă închiriabilă, una rezidenţială cu peste 850 de locuinţe şi una comercială, care va oferi viitorilor chiriaşi şi rezidenţi acces la numeroase facilităţi, precum operatori de food (cantină, cafenele, wine-bar, bistro, restaurante), fitness şi diverse servicii (farmacie, curăţătorie, bancă), piste de alergare în aer liber, înot şi ciclism.

Componenta office deţine certificare LEED Platinum, ce atestă funcţionarea durabilă şi impactul minim asupra mediului, şi este în curs de certificare WELL Health and Safety, cea mai ruguroasă certificare pentru bunăstarea ocupanţilor săi şi asigurarea celor mai bune condiţii la locul de muncă.

One United Properties (simbol bursier ONE) a intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie 2021. Listarea a venit după încheierea unei oferte publice iniţiale de vânzare acţiuni pentru majorarea de capital social, prin intermediul căreia compania a atras 260 milioane de lei. Oferta publică primară de acţiuni în vederea listării acţiunilor cu simbolul bursier ONE pe piaţa principală s-a derulat în perioada 22 iunie-2 iulie, preţul final de ofertă fiind stabilit la 2 lei pe acţiune, iar capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 mld. lei. 

Compania a devenit astfel a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listata la Bursa de Valori Bucureşti intrată în top 10 companii listate după capitalizarea bursieră.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: