Burse - Fonduri mutuale

One United Properties obţine autorizaţie pentru construirea proiectului One Floreasca Towers. Valoarea brută a dezvoltării este de circa 62 de milioane de euro

One United Properties obţine autorizaţie pentru...

Autor: Cristina Bellu

01.11.2022, 09:27 735

One United Properties, principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat la BVB sub simbolul ONE, a obţinut autorizaţia de construire pentru One Floreasca Towers, proiect rezidenţial care va fi dezvoltat pe strada Gara Herăstrău din zona Barbu Văcărescu – Pipera din Capitală şi care va include 208 unităţi rezidenţiale 

Valoarea brută a dezvoltării ajunge la 61,8 mil. euro, iar livrarea proiectului este estimată pentru februarie 2025, potrivit datelor transmise marţi de oficialii companiei. 

„One Floreasca Towers beneficiază de o poziţionare unică, într-unul dintre cele mai exclusiviste şi unice cartiere, în inima celui mai important centru de business al Bucureştiului, cu acces imediat la numeroase facilităţi, mall-uri, precum şi la o linie de metrou”, spune Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One United Properties. 

Potrivit acesteia, proiectul One Floreasca Towers va include două turnuri înalte de 14 etaje fiecare, situate pe un teren de 5.600 metri pătraţi, dezvoltarea având o suprafaţă construibilă totală de peste 35.000 metri pătraţi. 

Pe lângă numeroasele facilităţi special concepute pentru această dezvoltare şi cele patru spaţii comerciale, ansamblul rezidenţial va beneficia şi de două niveluri de parcare subterană, cu 254 de locuri de parcare. 

În primele şase luni ale anului 2022, One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 675,9 milioane de lei, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021. 

Profitul brut a crescut mai mult decât dublu faţă de anul precedent, ajungând la 389,8 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu 136%, însumând 347,8 milioane de lei în S1/2022. 

Acţiunile ONE sunt pe minus cu 4,9% anul acesta, pe un rulaj de 233 mil. lei. Compania are o capitalizare de 3,4 mld. lei şi este deţinută de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, cu câte 27,6% din totalul acţiunilor, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO