Burse - Fonduri mutuale

Operatorul portuar Comvex Constanţa a anunţat plata unor dividende de 21,6 mil. lei, cu un randament de 4,6%

Operatorul portuar Comvex Constanţa a anunţat plata...

Autor: Eduard Ivanovici

14.10.2022, 12:33 344

Comvex Constanţa (simbol bursier CMVX), operator portuar cu o capitalizare de 466 de milioane de lei, a anunţat distribuirea de dividende din profitul înregistrat şi nerepartizat al anului 2021, în valoare de 21,6 milioane de lei.

Dividendele vor fi distribuite prin intermediul Depozitarului Central şi agentului de plată BRD – Groupe Société Générale. Data de înregistrare este pe 14 octombrie, iar termenul ex-date pe 13 octombrie, se arată într-un raport financiar de la Bursă.

Acţiunile CMVX nu au înregistrat nicio tranzacţie din şedinţa zilei de 30 septembrie, când au scăzut cu 3,4% la 40 lei per unitate. Calculat în funcţie de preţul respectiv şi valoarea brută a dividendului, 1,8508 lei per acţiune, randamentul dividendului este de 4,6%.

În iunie, societatea a distribuit dividende de 8,4 milioane de lei din profitul de anul trecut, respectiv un dividend brut de 0,723 lei per acţiune în baza deciziei Adunării Generale a Acţionarilor din luna aprilie.

Din acţionariatul societăţii fac parte Solidmet SRL (cu o participaţie de 30,7%), Liberty Holdco Galaţi & Skopje Limited (28,1%), Ruxandra-Ioana Nicola (17,6%), Anca Mihaela Drăgoi (17,6%) şi alţi acţionari (6%).

Comvex deţine cel mai mare terminal specializat în operarea materiilor prime vrac din zona Mării Negre, cu o capacitate de până la 4 milioane de tone, şi un terminal de cereale. Cele două terminale sunt orientate către viteze mari de încărcare – descărcare a navelor de mare capacitate.

Listate pe piaţa AeRO a bursei locale, acţiunile CMVW au crescut cu 90,5% de la începutul anului, pe un rulaj de 770.000 de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO