Burse - Fonduri mutuale

Operatorul portuar Comvex Constanţa inaugurează cel mai mare terminal de cereale de la Marea Neagră după o investiţie de 56 mil. euro. Viorel Panait, CEO: Vrem să devenim un hub şi credem că ne vom dubla rezultatele financiare

Operatorul portuar Comvex Constanţa inaugurează cel mai mare terminal de cereale de la Marea Neagră după o investiţie de 56 mil. euro.  Viorel Panait, CEO: Vrem să devenim un hub şi credem că ne vom dubla rezultatele financiare

Autor: Tibi Oprea

16.09.2020, 17:45 675

♦ Investiţiile au început în 2017 şi au fost finanţate de Raiffeisen Bank şi Exim Bank ♦ Terminalul oferă cea mai adâncă dană din Marea Neagră, cea mai rapidă viteză de încărcare şi o capacitate zilnică de trei ori mai mare decât media actuală.

Operatorul portuar Comvex Constanţa (simbol bursier CMVX) se pregăteşte să inaugureze cel mai mare terminal de cereale din Portul Constanţa, cu o capacitate de 200.000 de tone, şi să devină un hub cerealier, în urma unei investiţii de 56 mil. euro (inclusiv TVA) începute în 2017 şi finanţate de un consorţiu de bănci format din Raiffeisen Bank şi Exim Bank.

„Acest terminal este de natură să dubleze activitatea pe care Comvex o are. Dorim să devenim un hub şi apreciem că vom putea ajunge cu succes la cel puţin dublarea rezultatelor financiare. Investiţia a fost de circa 56 mil. euro plus TVA şi a fost începută în 2017. Este un consorţiu de bănci, Raiffeisen Bank şi Exim Bank, care au participat la finanţarea investiţiei, iar în ceea ce priveşte garanţiile, cu sprijinul Exim Bank am obţinut şi o garanţie a statului român sub aspectul montajului financiar. Ceea ce facem noi în condiţiile acestea este că prin conversia unei dane de mare adâncime pe de o parte şi realizarea unui terminal de mare viteză pe de altă parte, am reuşit să mărim de patru ori viteza de operare a navelor în Portul Constanţa, cu reale consecinţe în ceea ce priveşte eficacitatea transportului maritim. Ratele de lucru la care noi ne angajăm pentru navele de mare capacitate în acest context sunt de 40.000 de tone pe zi“, spune Viorel Panait, director general şi preşedinte CA al operatorului, pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO