Operatorul de terenuri agricole Holde Agri Invest (simbol bursier HAI) a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că filialele sale au semnat mai multe contracte semnificative, cu acelaşi client nedivulgat, în valoare totale de 50,7 mil. lei, fără TVA, conform calculelor realizate de ZF.
Astfel, Holde Agri Operaţional SRL, Agrocom Exim Prod SRL, Agromixt Buciumeni SRL, Play Promotion Group SRL, Interprest Agrotex SRL, Bigmed SRL, Benasque SRL, Agro Sargadillo SRL, Agro Fields Future SRL, Alcadan Agri SRL şi Agricultura Inovativa 2023 SRL au semnat contracte pentru vânzarea de cereale.
„Sunt contracte pe care le-am închis acum, dar ele sunt plătite începând cu această vară. Sunt contracte care se cheamă premium, cu preţ deschis. Traderul plăteşte 70% din preţul la momentul la care semnăm contractul şi ulterior ni se plăteşte restul când închidem preţul, care este format pe Euronext, bursa de la Paris. Am cam închis toate contractele şi când am primit şi restul de bani am şi anunţat la bursă. Până acum nu au mai fost anunţate la bursă acest contracte. Este o parte semnificativă din încasările acestui an, partea de vânzări de cereale, dar nu sunt toate. Mai sunt şi alte contracte şi veniturile din subvenţii”, spune Liviu Zăgan, CEO al Holde Agri Invest, pentru ZF.
Holde Agri Invest estimează venituri totale de 88,5 mil. lei în 2023. Compania a prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli revizuit pentru acest an venituri din vânzări de produse de 68,4 mil. lei, de la 103 mil. lei anterior, ceea ce înseamnă că ultimele contracte anunţate de companie la bursă reprezintă aproximativ 74% din ţinta bugetată, arată calculele ZF. Mai sunt aşteptate venituri din subvenţii de 16,7 mil. lei şi alte venituri de 3,4 mil. lei.
Holde Agri Invest are o capitalizare de 104 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 16,32% de SevenX Ventures, respectiv în proporţie de 11,19% de Vertical Seven Group. Acţiunile HAI se tranzacţionează în scădere cu 24,1% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 17 mil. lei, arată datele BVB.
GDF International deţine 50,99% din acţiunile Engie România, în timp ce statul român are 36,99%, iar alţi cinci acţionari au participaţii nesemnificative, arată datele de pe site-ul Engie. Engie România este a doua cea mai mare deţinere în portofoliul FP, după Aeroporturi Bucureşti.