Burse - Fonduri mutuale

Ordonanţa privind Fondul Suvern va fi adoptată în prima şedinţă de Guvern. Fondul va fi funcţional de anul viitor

Ordonanţa privind Fondul Suvern va fi adoptată în...

Autor: Ionel Dancu

02.11.2018, 19:32 360

Ordonanţa privind Fondul Suvern va fi adoptată în prima şedinţă de Guvern, a anunţat vineri seara preşedintele PSD Liviu Dragnea, după discuţii de câteva ore cu liderii ALDE.

"Fondul suveran- am convenit acum 2-3 săptămâni să avem această discuţie este o ordonanţă de mare importanţă şi trebuie analizată bine, în acest sens au fost invitaţi şi oficialii din Polonia, să vedem cum funcţionează Fondul lor, e oarecum diferit. Ordonanţa are o formă finală, sunt câteva modificări, credem că e un cadru care elimină orice risc pentru societăţile comerciale şi condiţiile pentru ca un fond suveran să contribuie la dezvoltarea acestei ţări", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a anunţat că acesta ar fi funcţional de anul viitor, ordonanţa urmând să fie adoptată peste câteva zile.

"Având forma finală, săptămâna viitoare, în prima şedinţă de Guvern, va fi adoptată ordonanţa, apoi, după ce e publicată, vor fi discuţii despre hotărârea care să stea la bază (...) Ordonanţa nu vorbeşte despre câte companii intră, reglementează cadrul general, după ce CCR a spus că nu se poate face cu o adresă punctuală", a mai spus Dragnea.

Prin înfiinţarea fondului suveran de dezvoltare se are în vedere crearea unui vehicul de investiţii financiare în acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piaţa financiară din Romania.

Acesta ar trebui să aibă un rol multiplicator în economie pentru o dezvoltare sustenabilă şi, pe de altă parte, să catalizeze şi să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real şi proiecte profitabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24