Burse - Fonduri mutuale

Ovidiu Fer candidează pentru un loc în Consiliul de Administraţie al operatorului de servicii medicale private MedLife, propus de acţionarul East Capital Asset Management

Ovidiu Fer candidează pentru un loc în Consiliul de...

Autor: Tibi Oprea

25.11.2020, 15:16 366

Ovidiu Fer, 36 de ani, fost analist în cadrul casei de brokeraj Wood&Company, candidează pentru un loc în Consiliul de Administraţie al MedLife (simbol bursier M), fiind propus de East Capital Asset Management, acţionar al operatorului de servicii medicale private, potrivit listei candidaţilor publicată pe site-ul companiei.

Ceilalţi candidaţi, Mihai Marcu şi Nicolae Marcu, fondatori şi acţionari cu 27,7% din acţiunile societăţii, Dorin Preda, bancher, Dimitrie Pelinescu Onciul, medic şi Ana-Maria Mihăescu, bancher, au fost propuşi pentru această funcţie de către Mihai şi Nicolae Marcu în calitate de acţionari.

Adunarea Generală a Acţionarilor MedLife, în care va fi aleasă componenţa Consiliului de Administraţie, va avea loc pe 15 decembrie 2020.

Ovidiu Fer activează în piaţa de capital românească din 2005 şi a ocupat funcţii de analist şi country manager în cadrul KTD Invest (2005-2007) şi Wood & Company (2007-2013). În perioada 2013-2014 a fost consultant pentru Elliott Advisor, cel mai mare acţionar al FP până acum câţiva ani, iar între anii 2014 şi 2016 a fost membru al Investment Committee din cadrul IJC Funds. Fer este co-fondator al fondului Alpha Quest, iar din 2018 face parte din comitetul consultativ al fondului GapMinder.

Anterior, Ovidiu Fer a candidat pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor al Fondului Proprietatea, după ce Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank, a renunţat la această funcţie.

MedLife are 1,1 miliarde de lei capitalizare, iar de la începutul anului acţiunile sale înregistrează o creştere de 50%, pe fondul unui rulaj de 85,8 milioane de lei. Spre comparaţie, indicele principal BET are o scădere de 6,7% în aceeaşi perioadă, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO