Burse - Fonduri mutuale

Pavăl Holding o nominalizează pe Karina Pavăl, moştenitoarea Dedeman, în CA-ul Promateris

Pavăl Holding o nominalizează pe Karina Pavăl,...
13.09.2023, 00:00 1005

Karina Pavăl, vicepreşedinte al Pavăl Holding şi fiica lui Dragoş Pavăl, cofondator al retailerului de bricolaj Dedeman, se află pe lista de candidaţi pentru consiliul de administraţie al producătorului de ambalaje biodegradabile şi compostabile Promateris (simbol bursier PPL), cu o valoare de piaţă de 284 de milioane de lei.

Ea a fost nominalizată de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, care deţine 24% din capitalul social al Promateris. Candidaţii urmează să fie votaţi în cadrul adunării generale ordinare a acţionarilor Promateris din 4/5 octombrie 2023 Ceilalţi doi candidaţi sunt Circular Solutions SRL, prin reprezentantul Matei Dimitru, propus de Florin Ion Pogonaru, şi Andrei Mihai Pogonaru, propus de NORD SA, se arată într-un raport publicat marţi la BVB.

La începutul lunii, compania Quantet Management, prin reprezentantul Maria Uliana Desmirean Georgescu, a renunţat la mandatul de administrator şi membru al CA-ului Promateris, format în total din cinci membri. 

Ceilalţi patru membri sunt Matei Dimitru (preşedinte CA), Andrei-Mihai Pogonaru, Adrian Georgescu şi Laurenţiu Soare. Karina Pavăl s-a născut în septembrie 1993 la Bacău. A studiat la Londra, întâi la Queen Mary University of London şi apoi la University of Cambridge, unde a absolvit un master în finanţe şi real estate. După terminarea studiilor, s-a întors în România, pentru a se implica în businessul familiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24